Лято в Сапарева баня

Районът на Сапарева баня, Паничище и Рила е изключително богат на природни и исторически забележителности. Спокойствието, красотата и чистотата на този край помагат на забързания в ежедневието си човек да разбере кои са наистина важните неща в живота.

Сапарева баня е курорт с традиции в балнеолечението. В близост до минералните извори функционира център за балнеотерапия. Той е специализиран за лекуване на заболявания на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, поражения на централната нервна система, гинекологични заболявания, остри и хронични отравяния, заболявания на кожата, горните дихателни пътища и др.

Освен терапевтичния център в градчето вече функционират и няколко басейна с минерална вода. Част от тях са закрити и могат да се ползват и зимата. Почитателите на спа туризма не бива да пропускат да посетят изцяло обновената градска баня, разполагаща с минерален басейн и вани.

С пускането на лифта до седемте рилски езера значително се удължи и зимния ски сезон в района.

Все повече хотели, къщи за гости и вили посрещат нарастващият брой търсещи спокойствие туристи.

Тук туристическия поток се концентрира основно през летния и зимния туристически сезони – съответно юли, август и декември, януари и февруари. На търсещите спокойствие препоръчваме месеците май, септември и октомври. Тогава освен тишината почиващите могат да се възползват и от по-ниските цени на нощувките, които местните хотелиери предлагат.